Süzme Çiçek Balının Faydaları Nelerdir?
İşçi arıların çiçek nektarlarından topladıkları nektarı kendi enzimleri ile karıştırarak kovan içinde biriktirdiği bala çiçek balı adı verilmektedir. Süzme çiçek balı ise kovanda olgunlaşan çiçek balının sır tabakası kaldırıldıktan sonra çeşitli yöntemler ile süzülmesi ile elde edilmektedir. Süzme çiçek balı, petekten arınmış olduğundan çoğunlukla hiç tortu barındırmayan yemesi kolay bal çeşitlerinden biridir. Her insan tarafından keyifle tüketilen süzme çiçek balı da diğer bal ürünleri gibi insan vücudu için oldukça faydalı bir bal çeşididir. Süzme çiçek balının faydalarını sizler için derledik.
- Doğal bir şeker olan süzme çiçek balı, yiyeceklere ve içeceklere eklendiğinde işlem görmüş şeker gibi kandaki şeker oranını arttırmaz.
- Bal, düzenli tüketildiğinde vücudun zararlı hücrelerden arınmasını sağlayarak kansere zemin hazırlayan sağlık sorunlarını ortadan kaldırır.
- Sindirim sistemi için mucizevi bir gıda maddesi olan süzme çiçek balını ılık suya ekleyerek tükettiğinizde midenizi arındırarak bağırsaklarda toksin birikmesinin önüne geçmektedir.
- Eklemlerde veya kemiklerde meydana gelen kireçlenme ya da iltihaplanma gibi sağlık sorunlarının önüne geçmenizi sağlar.
- Bir bardak ılık suya atacağınız bir miktar süzme çiçek balı ile vücudunuzdaki kötü kolesterolü düşürebilirsiniz. Aynı zamanda damar tıkanıklığının da önüne geçerek kalp hastalıkları yaşama riskinizi en aza indirir.
- Antibiyotik özelliğe sahip olan süzme çiçek balı, bağışıklık sisteminizin de güçlenmesini sağlamaktadır.
- Süzme çiçek balı, cildinizde oluşan deformeleri gidererek cilt sağlığınızı da koruyan bir gıda maddesidir.